Mantelzicht

"Maatwerk in mantelzorgondersteuning"

Mantelzicht houdt uw medewerker fit


"Help mijn medewerker is Mantelzorger"

U herkent het vast, uw medewerker heeft zorgen om een familielid. Zwangerschapsverlof, zorgverlof zijn reeds bekende termen voor u als werkgever. Bij een jong bestand aan medewerkers zult u als werkgever regelmatig worden geconfronteerd met de bezorgde ouder die al dan niet minder productief is als gevolg van een ziek kind. Gelukkig zijn de problemen vaak snel opgelost,n kinderen zijn immers uiterst veerkrachtig.

Maar stel uw medewerker heeft minder geluk en het ziektebeeld betreft niet het kind maar een hulpbehoevende ouder. Het invullen van de mantelzorgtaken legt qua emotionele en fysieke belasting een behoorlijke extra last op de schouder van uw medewerker. Door toename van dergelijke stress is productiviteitsverlies in uw organisatie niet ondenkbaar. De medewerker zal immers minder uitgerust aan zijn taken beginnen als anders en de kans op bijvoorbeeld een burnout neemt toe.

"Als werkgever kunt u helpen"

De overheid heeft de zorg in de handen van de gemeenten gelegd. Dichter bij de zorgvrager en meer op de zorgvraag toegespitst. Doel van de maatregel is dat gemeenten efficiënter zorg kunnen toekennen, bijkomende consequentie is dat op mantelzorgers in toenemende mate een beroep wordt gedaan.

Mantelzicht beschikt over de expertise de juiste zorgverleners optimaal te laten samenwerken.
Wij zijn daarmee uw gesprekspartner in het optimaliseren van de zorgplanning.

Deze dienstverlening kan op vele manieren. Laagdrempelig door middel van onze eigen hulpcentrale in combinatie met camerabeelden indien gewenst, of door samenwerking met landelijk werkende medische zorgdiensten.

Wij zijn 24/7 inzetbaar, zo slaapt uw medewerker beter, hij of zij weet immers dat Mantelzicht waakt over de ouders.